Mijn naam is Marianne Schroer. Ik ben coach met paarden, en werk met de PAS (Paard Als Spiegel)-Methodiek. Ik ben aangesloten bij de organisatie Horsense. Ook ben ik sinds juli 2014 NEI therapeut/coach.

Eerst een stukje over het spiegelen met paarden:

Mijn hele leven ben ik al gek op paarden. Na jarenlang op de traditionele manier met paarden om te zijn gegaan ging mij dit steeds meer tegenstaan, en ging ik me meer en meer verdiepen in het natural horsemanship. Dit past veel beter bij mij, dan de traditionele manier van trainen en rijden. Sindsdien is het rijden voor mij veel meer ontspannen en zonder druk. Op deze manier is met paarden bezig zijn is mijn ultieme ontspanning, en daar kan ik helemaal mezelf zijn.

Toen ik hoorde van het coachen met paarden had dit meteen mijn volle aandacht. Ik werd heel enthousiast, en heb de opleiding gevolgd bij ita-est/stichting HorSense. Daar heb ik ook een enorme persoonlijke groei doorgemaakt, les na les  kreeg ik eyeopeners over hoe ik nou werkelijk in elkaar steek, hoe ik echt ben. Mijn zelfbeeld is behoorlijk veranderd, en mijn zelfvertrouwen is flink gegroeid. Dit maakte me nog enthousiaster dan ik al was, en ik wil heel graag dit doorgeven aan anderen. Het is zo mooi om te zien hoe ieder mens écht is, helemaal puur, helemaal zichzelf.

En toen kwam NEI:

Steeds vaker kwam ik erachter dat mensen zelf niet weten wát hen nou precies blokkeert. Zelfs de paarden raakten hierdoor soms in verwarring, en liepen weg. Vaak wisten mensen niet hoe ze van denken naar voelen konden gaan. En  cliënten hadden dan veel moeite met aangeven waar de blokkade zat, wat hun tegenhield.

Toen kwam ik NEI tegen. NEI is een hele eenvoudige methode, waarbij je op een simpele manier (met acupressuur, waardoor de hersenhelften gestimuleerd worden) onbewuste blokkades weg kan halen. Voor de uitleg over NEI, kun je kijken onder het kopje ‘NEI-therapie’.

Hiermee heb ik dus een gouden combinatie in handen: Dat wat heel diep weggestopt zit (bewust en onbewust) kunnen we met NEI weghalen, waarna we voorkomen dat de cliënt nogmaals in dezelfde valkuil stapt, door met de paarden als co-coach, hiermee verder te gaan. En NEI werkt ook super goed tegen lichamelijke klachten. Denk maar aan eczeem, hoofdpijn, buikpijn, terugkerende ontstekingen, enzovoort.