Wat is NEI?

Tja, wat is NEI nou eigenlijk.. die vraag krijg ik heel vaak. Het antwoord op die vraag is: NEI is een fantastische manier om díe blokkades die jou belemmeren je leven voluit te leven, weg te halen. Dit zonder dat je eindeloos alles moet bespreken, of opnieuw beleven. Het werkt bijzonder. Het is snel. Bij blokkades kun je denken aan: onverwerkte trauma’s of gebeurtenissen, lichamelijke klachten, eigenlijk alles wat je niet meteen een plekje kan geven.

Meer over NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Dit is een zeer doeltreffende methode waarbij je al binnen één of een paar behandeling(en) mooie resultaten en veranderingen kunt merken. Dat komt doordat NEI de echte oorzaak achter jouw klacht aanpakt en niet alleen het symptoom.

NEI geeft inzicht. NEI geeft handvaten. Met NEI kun je ook begrijpen waardoor je blokkeert of waarop je blokkeert. En die blokkades halen we vervolgens weg.

Je zult met NEI inzicht krijgen in jouw gedrag. Wát maakt dat je steeds weer in die valkuil trapt. Binnen één tot enkele sessies zal je deze patronen en mechanismes kunnen doorbreken. Helemaal als we daarna nog een sessie doen met de paarden zodat je echt kan ervaren wat het effect is van je gedragsverandering.

NEI coaching

NEI-coaching is een proces. Je krijgt handvatten aangereikt om over na te denken en aan te werken. Het is niet de bedoeling dat de NEI coach alles voor jou op gaat lossen. Je leert steeds meer gebruik te maken van daar waar jij goed in bent: van jouw eigen kracht! Als je echter steeds meer vanuit je eigen kracht kunt leven, is het de investering van je tijd en moeite meer dan waard.
En hoe werkt het nou??

Ja precies uitleggen is moeilijk, maar ik vertel altijd het volgende: je kan je voorstellen dat je veel meemaakt in je leven. En iedere gebeurtenis, hoe klein ook, maakt indruk. Als er iets gebeurt wat je niet goed verwerken kan op dát moment, dan wordt dit in je lichaam opgeslagen. Op zo’n moment wordt er een soort van ‘klemmetje’ op een orgaan gezet. Ieder orgaan heeft zo zijn eigen soort emoties, die bij dat orgaan passen. Als er nu maar vaak genoeg iets gebeurt, wat weer een ‘klemmetje’ veroorzaakt, kan zo’n orgaan op gegeven moment minder goed werken. Dat kan klachten veroorzaken. En met NEI, haal ik dus die ‘klemmetjes’ weg. Dit doe ik op een heel simpele manier, door punten op meridianen bij de oren te masseren, waardoor de hersenhelften gestimuleerd worden. En hierdoor wordt een orgaan dan weer ‘schoongemaakt’.