De sociale vaardigheidstraining voor pubers.
Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen! 

De cursus Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 10 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden. In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers wordt aandacht besteed aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Hierdoor wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd. Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aan geven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.  

De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven, in groepjes van 4 tot 6 kinderen.
De kosten voor 5 bijeenkomsten + een terugkomdag, inclusief werkboek zijn €349,- incl BTW

Indien er zelf een groep van tenminste 4 kinderen wordt aangemeld geven we een korting van €54,- per deelnemer. De kosten bedragen dan €295,- incl BTW